Covid-19, brist, iPhone 13: Försäljningen av iPhone 12 minskade enligt uppgift detta kvartal

0 Shares

Även om de nya modellerna bör presenteras snart, Trendforce säger att iPhone-försäljningen har avtagit betydligt det senaste kvartalet. Produktionen skulle till och med ha nått sin lägsta punkt på året, vilket tappade Apple till fjärde plats i termer av marknadsandel och stigande från 16 till 13,7 % för cirka 42 miljoner enheter, strax efter Samsung, Oppo och Xiaomi.

Ändå, väntan på iPhone 13 är inte den enda anledningen som ges. Trendforce rapporterar det hela smartphoneindustrin har påverkats på grund av den långvariga effekten av coronaviruset i producerande länder, särskilt Indien, Vietnam och andra länder i Sydostasien. Sammantaget skulle världsproduktionen för andra kvartalet 2021 ha gjort det föll med 11 % till totalt 307 miljoner smartphones.

Illustration: Covid-19, brist, iPhone 13: Försäljningen av iPhone 12 sägs ha minskat  denna trimester

När det gäller produktutveckling, Apple förväntas släppa fyra modeller i september (snarare den 14:e till de senaste ryktena) med några nyheter som en ny videofunktion via Porträttläge (med bokeh-effekten), möjligheten att spela in videor i “ProRes” och ett nytt system med filter för att förbättra utseendet och färgerna på bilderna. Företaget skulle förlita sig på dessa egenskaper för att tillåta efterträdaren till iPhone 12 att förföra de obestämda (och uppnå denna SuperCycle). Bortsett från detta, ändringar bör vara ganska lätta. Nästa iPhone förväntas ha ett 5nm A15-chip, LiDAR, en mindre skåra och en något tjockare sensor.

Det kan också gynnas en ProMotion OLED-panel (med en uppdateringsfrekvens på upp till 120 Hz). Det kan möjligen erbjuda ett “alltid på”-läge och kan vara Touch ID under skärmen (eller 2022?). Enligt vissa analytiker kunde bara vissa modeller (Pro- och Pro Max-versionerna) erbjuda upp till 1 TB lagringsutrymme. På den här nivån vill TrendForce vara försiktig, ser iPhone 13 mer som en förlängning av iPhone 12-serien, snarare än en total översyn.

Amazon : iPhone 12 mini, iPhone 12, iPhone 12 Pro, iPhone 12 Pro Max
Fnac : iPhone 12 mini, iPhone 12, iPhone 12 Pro, iPhone 12 Pro Max
Bagare : iPhone 12 mini, iPhone 12, iPhone 12 Pro, iPhone 12 Pro Max
LDLC : iPhone 12 mini, iPhone 12, iPhone 12 Pro, iPhone 12 Pro Max
Materiel.net : iPhone 12 mini, iPhone 12, iPhone 12 Pro, iPhone 12 Pro Max

0 Shares