Canon EOS R3: det nya flaggskeppet för fullformatsfoto och video (och MFi!)

0 Shares

Mycket efterlängtad av proffs, Canon EOS R3 är motsvarigheten till 1DX för fullformatskameror utan spegel.

Den där stora bebisen fyller faktiskt särskilt bristerna hos r5 och R6, när det gäller hastighet, svagt ljus, uppvärmning och autonomi. Den stabiliserade sensorn på 5 axlar är faktiskt bara 24MP (45MP på R5) men den utmärker sig å andra sidan på många områden, inklusive i video. Uppenbarligen är priset mycket saltare, liksom dess bulk –den är främst avsedd för sport- och naturfotografer, där serietagning är normen.

Illustration: Canon EOS R3: det nya flaggskeppet för fullformatsfotografering och video (och MFi!)

Canon hävdar att det kan shooter vid 30FPS (utan rullande slutare) med den elektroniska sökaren, dess ISO-intervall går upp till 102 400 och det är möjligt att filma upp till 6K vid 120FPS och i 4K 10 bitar (utan beskärning) 4K 120FPS med Canon Log 3 för kolorimetrisk retuschering och upp till 6H kontinuerlig. Boxen är också mycket snabbare att fokusera, tack vare dess 1053 autofokuspunkter och dess 5,76 MP sökare -AI gör det till och med möjligt att känna igen motorsport.

Illustration: Canon EOS R3: det nya flaggskeppet för fullformatsfotografering och video (och MFi!)

Rent estetiskt ser det mycket ut som EOS-1D X Mark III, tar den också upp en stor del av designen, vilket gör att den kan dra nytta av ett tropiskt fodral, inte särskilt känsligt för fukt, damm eller dåligt väder. Anslutningssidan finns en Ethernet-port, Wi-Fi, Bluetooth och USB-C (3.2), samt en mikro-HDMI-port och 2 jack-uttag (mikrofon och hörlurar). Du behöver CFexpress eller UHS-II SD-kort, som på R5 – de 2 kortplatserna är standard. 3,2 ”LCD-skärmen kan roteras, vilket är riktigt trevligt.

Som påpekats av flera läsare (inklusive Loup, som vinner 1 månads VIP), är det också av den första Canon MFI-lådan! Den är verkligen certifierad av Apple för att kunna styras direkt från USB/Lighting-uttaget, via en lämplig kabel.

Illustration: Canon EOS R3: det nya flaggskeppet för fullformatsfotografering och video (och MFi!)

Räkna 5 999 € för det blotta fodralet. Canon har avslöjat ett antal tillbehör (mikrofon, sändare …) som ska placeras på den integrerade skon.

0 Shares