Audacity-trick för att förbättra ljudet i intervjuer och poddsändningar

0 Shares

Om vi ​​har en blogg eller vill streama poddar och kunna göra intervjuer är det viktigt att se till att vi kan skapa intressanta samtal och ackompanjera dem med rätt ljud. För detta är tydligt och hörbart tal viktigt. Detta är vad vi kan uppnå med en arbetsstation som Audacity, från vilken vi kan förbättra våra röstinspelningar och som vi kan ladda ner gratis. från deras utvecklarwebbplats.

Stora problem med inspelningar

När vi skapar ljudinspelningar, oavsett om det är för vår blogg eller poddsändningar, kan vi hitta några defekter i rösten, på grund av vilka den inte kommer att höras med den skärpa och klarhet som den borde vara. Och det är att röstinspelningar är utsatta för vissa problem som t.ex bakgrundsljud, låg röst och ljudförvrängning … För att undvika och fixa dem kan du använda ett program som Audacity, som, trots att det är gratis, har ett brett utbud av funktioner som inte borde vara avundsjuka på andra betalda arbetsstationer.

För att undvika problem med inspelningar och innan du använder Audacity är det också viktigt att ha några riktlinjer. Vi måste till exempel använda mikrofonen av bästa kvalitet, speciellt om vi spelar in i bullriga miljöer. Vi måste också välja en inspelningsplats som är så isolerad från gatuljud som möjligt och stänga av alla element i vårt rum som kan generera omgivande buller.

Spela in din röst tydligt med dessa Audacity-tips

Om vi ​​vill ha klara och skarpa röster vid inspelning så har det att göra med ljudstyrkan som motsvarar dess amplitud. Av denna anledning kan vi använda Förstärkningsverktyg vad Audacity inkluderar för röstförbättring. På så sätt kan vi öka volymen på rösten för att matcha den andra personens röst.

Det är också viktigt att kontrollera bakgrundsljudet. Som vi sa tidigare bör vi välja ett rum som är så tyst som möjligt. Det är viktigt att undvika buller som en fläkt, vind som blåser på persienner eller buller från hushållsapparater. För att minska dessa effekter har Audacity en brusreducerande effekt. Med dess hjälp kan vi eliminera bakgrundsljud i ett specifikt område av ljudspåret. Naturligtvis måste vi noggrant mäta mängden buller som behöver elimineras. För om vi eliminerar lite är det osannolikt att det är användbart för oss, men om vi eliminerar mycket är det möjligt att ljudet blir för konstlat.

Ruido Insolence 01

Slutligen är en annan viktig sektion ljudförvrängning , vilket kan göra att bilden blir hackig, robotförvrängd eller till och med en droppe. Detta är särskilt märkbart när du spelar in konversationer med Skype eller andra telefonitjänster på Internet. För att mildra dess effekter har Audacity en Clip Fix-funktion som identifierar problemområden och tar hand om distorsionskorrigering.

0 Shares