Apple Watch Series 7: en dold trådlös anslutningsmodul för dataöverföring

0 Shares

Nästa generation av Apple Watch skulle ha en dold trådlös anslutning för dataöverföring.

Cupertino drog fördel av California Streaming keynote för att presentera Apple Watch Series 7, men har ännu inte gett detaljer om det tekniska bladet, och inte heller något officiellt releasedatum (annat än en våg före slutet av hösten, dvs före den 21 december). Ett dokument från FCC nämner dock närvaron av en trådlös anslutningsmodul på 60,5 GHz som är okänd i Apples sortiment och som tillåter dataöverföring, med hastigheter nära vad du får med USB 2.0 (480 Mb/s).

Illustration: Apple Watch Series 7: en dold trådlös anslutningsmodul;  för dataöverföring

Fortfarande enligt detta dokument, denna trådlösa anslutning skulle kräva en proprietär dockningsstation listad under modellnummer A2687 och med en USB-C-port. Det är troligt att den här trådlösa anslutningen endast är avsedd för internt bruk, och kan till exempel tillåta tekniker att återställa den interna programvaran på en Apple Watch utan att behöva använda klockans diagnostiska port, vilket kräver att de återvänder till verkstaden.

Denna teknik kan också vara Apples första steg mot en iPhone helt saknar en fysisk port, samtidigt som det tillhandahåller ett verktyg för tekniker att återställa den interna programvaran vid behov.

Källa

0 Shares