Apple Watch / Glucometer: en Apple-leverantör arbetar med icke-invasiva åtgärder

0 Shares

Det är mindre än en vecka kvar till California Streaming igen fråga om glukometer, även om Apple Watch inte borde erbjuda en sådan funktion i år. Efter att ha talats om, Rockley fotonik – en av Apples leverantörer – meddelade just i onsdags a partnerskap med två stora tillverkare av medicintekniska produkter.

Illustration: Apple Watch / Glucometer: en Apple-leverantör arbetar med icke-invasiva åtgärder

Denna allians kan leda till framsteg i utvecklingen av ett handledsmonterat hälsosystem som möjliggör icke-invasiv glukoskontroll. Denna teknik kan mycket väl gynna Apple Watch. I själva verket, enligt pressmeddelandet, skulle det vara för Rockley ofutvärdera och integrera nästa generations icke-invasiva biomarkördetektionstekniker över flera produkter med vissa formfaktor annorlunda.

Tekniken skulle användas i enheter som samlar in fotonisk data från olika delar av kroppen för att övervaka hälsotillståndet och ge tidig upptäckt av sjukdom. Den initiala utplaceringen skulle vara begränsad till medicinska anläggningar (sjukhus och kliniker), men Rockley förväntar sig en tillägg till mobila enheter.

Denna allians skulle också kunna integreras i Rockleys så kallade clinic-on-the-wrist-detektionsplattform. Tillkännagav i juli, systemet använder en laser istället för LED-sensorer för att upptäcka kroppstemperatur, blodtryck, hydreringsnivå eller till och med glukos.

0 Shares