Apple söker ett nytt amerikanskt chipdesignteam

0 Shares

Apple söker ett nytt amerikanskt chipdesignteam

Mer än 9 månader efter tillkännagivandet av sin nya München-baserade chipdesignfabrik började Apple anställa ingenjörer med erfarenhet av modemchips och halvledare för trådlösa system i Irvine, Kalifornien. Och nu vet vi att Apple letar efter personer med expertis inom halvledare för Bluetooth- och Wi-Fi-system, trådlösa radioapparater, RF-integrerade kretsar och chipdesigner för trådlösa system.

Detta är ytterligare ett tydligt tecken på att Apple arbetar hårt för att inte förlita sig på Qualcomm-modem och vill internt utveckla sina egna chips för trådlösa system, vilket kommer att användas i framtida produkter som iPhones och iPads.

Irvines expansion är fortfarande i sin linda, med planer på att gradvis skala upp. Utöver sina expansioner i Irvine och München började Apple även etablera chipkontor i USA och Israel. Dessa platser är inte slumpmässiga, eftersom de är strategiskt placerade som grannar till stora chipleverantörer som Intel, AMD och Infineon Technologies AG. Apple förväntas också utöka sina chiputvecklingsplaner i Massachusetts och Japan.

0 Shares