Apple skulle förbli det mest uppskattade varumärket i världen

0 Shares

För nionde året i rad, Interbrand -företaget specialiserat på varumärkesrådgivning- har placerat Apple toppade sin lista över världens mest värdefulla varumärken och gav jätten ett varumärkesvärde på 408,6 miljarder dollar. Det är en ökning med 26 % från förra årets prestanda när Apples varumärke värderades till 323 miljarder dollar.

låt oss komma ihåg det denna siffra motsvarar inte Cupertinos börsvärde. För sin bedömning uppskattar Interbrand ett mått på varumärkesstyrkan, med hänsyn tagen till flera subjektiva faktorer – både internt och externt – som ledarskap, engagemang eller relevans (marknadsföring). Det handlar också om att uppskatta ett företags inverkan på dess kunder, anställda och investerare. Sålunda utövar starka varumärken en påverkar viktigare för konsumenterna, vilket tillåter behålla dess offentliga men också dess anställda – vilket skulle få bieffekten att minska vissa kostnader.

Illustration: Apple skulle förbli det mest uppskattade varumärket i världen

För detta år, diversifieringen av Cupertino och utveckling inom hälsosektorn (med Apple Watch Series 7 eller pågående studier) lyfts fram, men även prenumerationstjänster inom underhållning, datalagring och musik. Hon noterar också företagets närhet till sina kunder, särskilt under pandemin.

Vidare, Amazon och Microsoft skulle ta andra och tredje plats med respektive värderingar på 249 miljarder dollar och 210 miljarder dollar, båda spårade av Google och Samsung. Som jämförelse skulle den kollektiva bedömningen av Apple, Amazon och Microsoft representera 62,3 % av det totala värdet av de tio bästa varumärkena som bedöms i årets rapport.

0 Shares