Apple satsar ännu mer på koldioxidneutralitet vid COP26

0 Shares

Apple gick med i First Movers Coalition, ett partnerskap mellan World Economic Forum (WEF) och USA:s särskilda presidentssändebud för klimat för att uppnå sina koldioxidneutralitetsmål till 2030. Förutom Cupertino, andra företag gick med i denna koalition, såsom Boston Consulting Group, AP Møller-Mærsk, Vattenfall, Dalmia Cement, Volvo Group, Fortescue Metals Group och Yara International.

Illustration: Apple är ännu mer engagerad i neutralitet;  kol vid COP26

På Twitter, Lisa jackson -VP för miljö, policy och sociala initiativ- meddelade att de deltog i COP26 som hålls i Glasgow fram till den 12 november. Hon formaliserade också saken genom att meddela att Apple skulle hjälpa till att utveckla ny teknik som syftar till att uppnå koldioxidneutralitet.

Kom ihåg att Apple precis har anslutit sig till ett nytt program för hållbara halvledarteknologier och system som leds av Institute of Microelectronics and Components (imec), baserat i Louvain, Belgien. Det senare syftar till att bedöma miljöpåverkan från design till tillverkning av loppor, och detta, för att minska mer dess ekologiska fotavtryck.

0 Shares