Apple kommer äntligen att låta vissa appar (Spotify, Netflix, media) hänvisa till deras webbplats!

0 Shares

Det var en återkommande begäran från många förlag: möjligheten att lämna en länk i sina appar till deras webbplats, för att prenumerera på deras tjänster.

Självklart, det ursprungliga målet var att kunna kringgå Apples 30 % provision, men också att erbjuda kunderna ett val : ett direktabonnemang låter dig ofta betala lite mindre, för grupperade tjänster och dra nytta av en privilegierad kontakt, som Apple inte erbjuder med sin tjänst. Å andra sidan är köp i appen ofta mer betryggande för användaren, som inte alltid kan föreställa sig begränsningarna och den provisionssats som Cupertino tar ut för en sådan tjänst.

Efter uppenbarligen mycket spända diskussioner med den japanska tävlingskommissionen, och fastnat i antitrustärenden över hela världen, ger Apple äntligen upp ballast för alla så kallade konsultationsapplikationer, som egentligen inte erbjuder ett digitalt köp, utan en prenumeration på befintligt innehåll. Detta är fallet med musik, media och streamingtjänster som Netflix. Å andra sidan är spel inte berörda – logiskt sett är det de som ger Apple mest pengar.

Illustration: Apple kommer äntligen att låta vissa appar (Spotify, Netflix, media) hänvisa till deras sajt!

Försöker du gå med i Netflix? Vi vet att det är komplicerat. När du väl är medlem kommer du att kunna använda applikationen, detta är meddelandet som Netflix visar när du startar applikationen för icke-prenumeranter.

De exakta villkoren som kommer att gälla från 2022 återstår att se för utvecklare: kommer de att kunna visa priser från appen? Kommer de att kunna visa länken i fråga mer än en gång? Hos Apple sitter djävulen ofta i detaljerna. Minns att Netflix hade bestämt sig för 3 år sedan att inte längre erbjuda någon prenumeration från applikationen, men användaren fick då gissa att han var tvungen att ta prenumerationen på förlagets sida.

Phil Schiller, den stora chefen för App Store, sa tyst Vi har stor respekt för Japan Fair Trade Commission och uppskattar det arbete vi har gjort tillsammans, vilket kommer att hjälpa konsulterande apputvecklare att göra installationen och hanteringen enklare av deras applikationer och tjänster. av användare, samtidigt som de skyddar deras integritet och behåller deras förtroende. . . . Här är ett ganska aldrig tidigare skådat uttalande, Apple har alltid vägrat att följa denna begäran.

0 Shares