Apple Glasses: Hur bekämpar man ryggsmärtor och illamående?

0 Shares

Apple har precis erhållit ett nytt patent (nr 11 122 256) för sina Apple-glasögon som nu är mycket eftertraktade. Enligt denna USPTO-publikation arbetar Cupertino med bieffekterna av förstärkt verklighet och virtuell verklighet. Hon tror att dessa kan orsaka anpassningsproblem som orsakar ögontrötthet, huvudvärk och/eller illamående. Detta tillstånd skulle uppstå eftersom systemet lurade typ av en användares hjärna genom att generera sceninnehåll som inte matchar det djup som hjärnan förväntar sig baserat på stereokonvergensen mellan användarens två ögon.

Apple påminner först och främst om att blandad verklighet omfattar en rad förstärkta verklighetssystem som kombinerar information som genereras av datorer med vyer över den verkliga världen för att optimera innehållet som erbjuds. Företaget planerar flera tekniker för att förbättra användarupplevelsen. Ur en fysisk synvinkel kan den använda en enhet separat från hjälmen som kan bäras på en användares höft eller bäras separat från hjälmen.. Det skulle göra det möjligt att hantera projiceringen av bilderna och minska hjälmens vikt och bulk.

För att undvika det onda med VR-headset föreställer Cupertino sig ett system med flera ljuskällor kopplade till projektorer. Med en smart dosering av ljusflödet kunde den hantera det önskade djupet och det förmodade avståndet från det eller de projicerade virtuella objekten. Hjälmen skulle också vara försedd med en eyetracking-komponent, så att de projicerade ljusstrålarna kan finjusteras efter positionen för användarens ögon.

Illustration: Äppelglasögon: hur man bekämpar ryggsmärtor och illamående?

0 Shares