Apple fortsätter att förfina övervakningen av sin hälsoforskning

0 Shares

Apple fortsätter att utveckla sin Apple Research-app, avsedd att samla in data för olika studier dedikerade till hälsa i samarbete med universitet och ledande forskningsinstitutioner. Appen får därmed en ny funktionalitet och erbjuder stöd för att överföra studieframsteg till sekundära enheter med hjälp av iCloud-backupen.

Illustration: Apple fortsätter att förfina ramverket för sin hälsoforskning

Om det senare är begränsat för tillfället i USA, är det en del av ett mer globalt forskningsprogram som genomförs av Cupertino, på hörselproblem (Med l’Michigans universitet), på kvinnors hälsa och menstruationscykler (Harvard TH Chan School of Public Health och NIH:s National Institute of Environmental Health Sciences) och på samband mellan hjärtfrekvens och aktivitet (Brigham and Women’s Hospital och American Heart Association).

Kom ihåg att dessa forskning gör det möjligt att studera potentialen för dess produkter inom hälsosektorn, eller att arbeta med framtida funktioner som kan överföras till några av dess användbara. Även om de utförs utanför våra gränser kan de alltså återfinnas i en framtida funktionalitet hos Apple Watch eller AirPods (med rörelsesensorn). Igår talades det även om ett projekt på iPhone och möjligheten att upptäcka vissa patologier eller störningar, som t.ex. depression, ångest och kognitiv försämring, men även autistiska störningar hos barn.

0 Shares