Apple Car: mindre olycka för ett autonomt Apple-fordon

0 Shares

Även med en mindre flotta än konkurrenterna är Apple inte immuna mot olyckor. Ett av dess autonoma fordon var faktiskt inblandat i en mindre incident den 27 september 2021., enligt en olycksrapport som sparats till Kaliforniens avdelning för motorfordon (avdelning som ansvarar för fordon i Kalifornien).

Illustration: Apple Car: mindre olycka för ett autonomt Apple-fordon

Fordonet – vars autonoma läge var inkopplat vid tidpunkten för fakta – skulle ha avvikit från sin väg för att träffa en trottoar, med en hastighet av 13 miles per timme (cirka 20 km/h). Ingen skada rapporterades inte på bilen, men vissa tekniska justeringar fick göras på sensorerna.

Förr, Apples autonoma fordon har varit inblandade i några mycket mindre olyckor, varav de flesta orsakades av andra förare. Sammantaget är detta den andra incidenten som har inträffat i fristående läge, vilket är ett verkligt undantag för företaget. Kom ihåg att Cupertino har använt, sedan 2017, Lexus RX 450h utrustad med sensorer och kameror som skannar den närmaste omgivningen. Vi måste fortfarande vänta innan vi ser en Apple Car rulla i våra regioner …

0 Shares