Apple Car: Apple i ett återvändsgränd för att tillverka batterierna till sitt fordon?

0 Shares

Nyligen ska ett team från Cupertino – en del av Apple Car-projektet – ha rest till Sydkorea på en konfidentiell affärsresa för att träffa lokala företag, som LG, SK Group och andra. Tyvärr får vi idag veta att förhandlingarna har avstannat.

Illustration: Apple Car: Apple i ett återvändsgränd för att tillverka batterierna till sitt fordon?

Faktum är attApples försök att låta två batteritillverkare bygga exklusiva fabriker (för vilket projekt det än är) har enligt uppgift misslyckats. Två av de tre företagen i tävlingen skulle inte ha kunnat uppfylla Apples kravnivå. Uppenbarligen skulle den stora svårigheten baseras på två absoluta villkor: partiell produktion av LFP-batterier (litium-järn-fosfat) i USA och exklusivitet till förmån för Cupertino.

Leverantörer citerade av Reuters är de två kinesiska företagen BYD och CATL, den senare är världens ledande tillverkare av batterier för elfordon (särskilt Tesla). CATL har funnit det omöjligt att sätta upp ett dedikerat produktutvecklingsteam som enbart ska arbeta med Apple på grund av oförmågan att hitta tillräckligt med personal. BYD har redan en LFP-batterifabrik i Lancaster (Kalifornien), men har helt enkelt vägrat att bygga en ny fabrik tillägnad Apple …

0 Shares