App Store: nya analysverktyg för utvecklare

0 Shares

Utvecklare kan nu få tillgång till en rad nya App Store-statistik för att bättre spåra prestandan för deras appar. Tillkännagav i en uppdatering av Apples webbplats, de nya analytiska åtgärderna som är tillgängliga via App Store Connect är verkligen utformad för att ge mer information. De bör tillåta utvecklare att ta med ändringar eller gör nödvändiga justeringar.

Illustration: App Store: nya analysverktyg för utvecklare

Nya verktyg inkluderar totalt antal nedladdningar men även åternedladdningar, de kvitton, den förbeställningar, den transaktionsvolym och uppdateringar. Enligt Apple kan dessa uppgifter vara visas efter land/region, typ av källa eller enhet.

För Apple, dessa ny data kommer att behöva hjälpa utvecklare att förstå deras tillväxt och framgång (eller deras misslyckande), det är en fråga om att förbättra App Store lite genom att tillhandahålla verktyg eller visar språngbrädan den utgör i förhållande till en webbplats. Vi kan också se det som ett sätt att uppmuntra utvecklare att gå igenom Apple Store, bara för att fortsätta betala en liten provision i utbyte och för att öka Apples inkomster.

0 Shares