App Store: Epic Games begär återaktivering av sitt konto i Korea via den nya lagen

0 Shares

Nyligen antog Sydkorea en ny lag som förbjuder exklusivitet för ett betalningssystem via en appbutik (eller i en app). Denna text kommer att tvinga Apple – och Google – att granska reglerna och godkänna alternativ för köp i appar. Möjligheten var för bra för Epic Games, som kommer att tillkännage planer på att släppa Fortnite för iOS i Sydkoreaoch detta med ett eget betalningssystem.

Och för att göra detta, Cupertino måste återställa Epics utvecklarkonto som det stängdes i augusti 2020 för att ha brutit mot dess T & Cs. Sedan dess har en lång rättsprocess startat över hela världen mellan de två företagen.

Illustration: App Store: Epic Games begär återaktivering av sitt konto i Korea via den nya lagen

Vid många tillfällen har Apple uppgett detdet skulle tillåta Fortnite att återvända till App Store om alternativet för direktbetalning togs bort, men bortsett från detta juridiska undantag skulle det inte ändra reglerna för sin butik. Hon hade också spelat spelet genom att förklara att hon inte kunde straffa Epic för att ha inlett detta förfarande …

Med två detaljer. Lösningen som föreslagits av Epic stämmer inte riktigt överens med vad Apple sa. Utgivaren vill lansera Fortnite med sitt tredje parts betalningssystem intakt (det som har förbjudits), och förlitar sig på sydkoreansk lag. Apple har å sin sida inte uppdaterad ännu App Store riktlinjer, eftersom sydkoreansk lag ännu inte har trätt i kraft.

Apple gjorde det dock klart Gränsen att hon inte har någon skyldighet att ta tillbaka Epic till App Store. Som vi alltid har sagt, skulle vi vara glada om Epic återvänder till App Store om de gick med på att spela enligt samma regler som alla andra. Epic har erkänt att de brutit deras kontrakt, och än så länge finns det ingen legitim anledning till att deras utvecklarkonto ska återställas.

0 Shares