Amazon Firestick Frozen – Enkla lösningar för att åtgärda problemet

0 Shares

Amazon Firestick är en mediaströmningsenhet för att titta på live-TV-kanaler och on-demand-innehåll. Varje enhet stannar abrupt vid en viss tidpunkt och det tar tid att lösa den situationen. Det kan finnas flera orsaker till att enheten fryser, såsom minneslagring, långa timmars användning, skadlig programvara, oönskade appar eller filer. Du måste göra omstartsuppgifter för att hjälpa enheten att komma ur det tillståndet. Firestick-enhet kan också frysas, fastna på en skärm ibland. I artikeln nedan diskuterar vi hur du återfår Firestick från den frusna skärmen.

Steg för att rädda Firestick från Frozen

Proceduren för att rädda Firestick-enheten kan göras på flera sätt, men varje metod har en specifik orsak och begränsning för effektiv hantering.

Koppla ur Firestick-enheten

Att koppla ur Firestick-enheten kommer att kunna ta tillbaka Firestick från det frusna tillståndet. Du måste bara koppla ur strömkablarna och vänta en viss tid. Anslut kablarna igen för att slå på Firestick för att streama. Den här metoden fungerar om Firestick inte svarar på Fire TV-fjärrkontrollen.

Starta om från Inställningar

Du kan starta om Firestick för effektiv funktion.

(1). På Firestick-enheten går du till hemskärm.

(2). Välj inställningar och välj My Fire TV.

(3). Klick Omstart i My Fire TV.

(4). Välj Omstart igen för att starta om Firestick-enheten.

Starta om Firestick med Fire TV Remote

Firestick-enheten stannar på en viss skärm och du kan inte komma ut ur den. Du kan prova metoden på fjärrkontrollen för att låsa upp Firestick.

(1). Ta Firestick fjärrkontroll i händelse av att Firestick-skärmen fryser.

(2). Tryck länge på Välj och Spela/pausa knappen på fjärrkontrollen.

(3). Håll positionen tills Firestick-skärmen stängs av och startar om enheten.

(4). Börja använda Firestick som vanligt.

Det finns andra metoder du kan utföra för att få tillbaka Firestick-enheten och det är de

1. Återställ Firestick-enheten.

2. Koppla bort Firestick-fjärrkontrollen.

3. Uppdatera Firestick-enhet.

Du kan byta HDMI-kabel, prova en annan HDMI-port, lämna skärmen i Standby-läge en stund.

Att följa ovanstående metoder kan hjälpa Firestick-enheten att föryngras från det frusna tillståndet och det kan förlänga enhetens livslängd. Därför undviker det kostnaden för att köpa ytterligare en ny Firestick-enhet. Det frusna tillståndet kan störa vårt humör för att streama favoritfilmen eller serien och därför måste vi ta hand om enheten med jämna mellanrum för långvarig prestanda.

Om du har några problem med att följa metoden ovan, vänligen meddela oss i kommentarsektionen nedan. Följ TechOwns Facebook och Twitter sidor för att veta mer om teknikrelaterade saker.

0 Shares