Akai erbjuder den nya kontrollytan MPC Studio för 295 €

0 Shares

Akai-företaget, vars namn betyder rött på japanska, erbjuder en ny kontrollyta för sin MPC2-mjukvara.

Kontrollytan låter dig interagera snabbt och enkelt med MPC2-mjukvaran, utan att tillgripa varumärkets fristående gränssnitt till betydligt högre priser. MPC Studio har 16 pads med tryck-, hastighets- och aftertouch-kontroll, samt en pekremsa och en LCD-färgskärm.

Som en påminnelse, Akai förlitar sig på auran från sina legendariska MPC:er för att erbjuda MPC2-programvara såväl som sin MPC Beats STAN (för Digital Audio Workstation eller DAW för Digital Audio Workstation) utformad för att tillåta nybörjare att komma igång med komposition utan att spendera en krona på hårdvara (annat än datorn) eller programvara. MPC Beats ger tillgång till 80 effekter, 2 GB samplingar, 16 virtuella pads och en pianorulle som kan triggas med en fysisk kontroller, två ljudspår / åtta MIDI-spår och tre virtuella instrument (Bassline, Tubesynth och Electric).

Mjukvaran är kompatibel med många MIDI-kontroller (inte bara Akais), såväl som tredjeparts VST- och Audio Units-plugins. MPC Beats kan användas som fristående programvara, eller anropas inom en DAW som en plugin. När den väl har registrerats på Akai-webbplatsen kommer tillverkaren att skicka ett e-postmeddelande till användaren som innehåller länkarna till programvaran (1,2 GB), producentsatserna (2,2 GB), demos/mallarna (1,71 GB) och instrument (1,32 GB) . Akais MPC Studio kontrollyta är redan tillgänglig till ett pris av 295 euro.

Akai MPC Studios kontrollyta för 295 €

0 Shares