Ableton Live 11.1 public beta stöder Mac M1

0 Shares

Ableton lanserar idag en ny version av sin DAW i beta, med en intressant ny funktion för Mac M1-ägare.

En av de mest populära DAW:erna (för digitala ljudarbetsstationer) för tillfället erbjuder därför sin nästa stora uppdatering i offentlig beta, med inbyggt stöd för Mac-datorer med Apple Silicon M1-chips. Den här uppdateringen ger också två nya Max for Live-verktyg med Align Delay och MIDI Shaper. Den slutliga versionen bör vara snart för dem som inte vill installera en betaversion.

Illustration: Den offentliga betaversionen av Ableton Live 11.1 stöder Mac M1

Som en påminnelse, Ableton Live11 stöder MPE (för Midi Polyphonic Expression), en standard som gör att tonhöjden och klangfärgen på toner kan varieras via vissa kompatibla kontroller som Roli-klaviatur, eller Orba of Artiphon, vilket kommer att glädja tekniskt kunniga musiker. Ableton-verktyg som Sampler och Wavetable är också lämpliga för användning av dessa nya instrument.

Ableton Live 11 har också Stitch-funktionen för att snabbt välja och redigera de bästa delarna av flera tagningar (ljud eller MIDI) samlade på ett enda spår. Den nya versionen lägger till många förbättringar, nya effekter, instrument och ljudbanker, inklusive Hybrid Reverb, Inspred by Nature-paketet, Voice Box eller String Quartet. Applikationen verkar fungera på Mac M1 (via rosetta 2 i väntan på den slutliga versionen 11.1) samt med macOS 10.13 minimum. Ableton Live 11 är redan tillgänglig på förlagets officiella webbplats för 79 € för Live Intro, 349 € för Live Standard och 599 € för Live Suite.

• Mot den offentliga betaversionen av Ableton Live 11.1

0 Shares