89 % av de anställda skulle acceptera en lönesänkning för att välja sin utrustning (Jamf)

0 Shares

Apples flottchef Jamf har publicerat en studie som visar att många anställda är villiga att acceptera en lönesänkning för att välja sin utrustning.

Jamf avslöjar resultaten av en oberoende global undersökning, gjord av Vanson Bourne, av 2 000 anställda (300 i Frankrike) och 500 IT-beslutsfattare (ITDM) om vikten av anställdas val och framtidens arbete. Resultaten visar särskilt att 89 % (81 % i Frankrike) av de tillfrågade anger att de skulle vara redo att offra en del av sin lön (upp till 70 € i genomsnitt i Frankrike) för att kunna välja vilket material de arbetar med.

Illustration: 89 % av de anställda skulle acceptera en lönesänkning för att välja sin utrustning (Jamf)

Dessutom uppgav 70 % (67 % i Frankrike) av de tillfrågade att de skulle vara mer benägna att gå med i ett företag och 75 % (73 % i Frankrike) att de skulle bli mer sannolikt att stanna hos ett företag om de fick välja sina egna enheter. Endast 40 % av de tillfrågade säger att deras företag erbjuder detta val. Jamf predikar med nödvändighet för sin församling, och indikerar att när vi jämför upplevelsen för Apple-enhetsanvändare med upplevelsen för icke-Apple-enhetsanvändare på jobbet, ser vi att upplevelsen är mycket bättre med den förra. Till exempel rapporterade dessa personer förbättrad produktivitet (87 %), batteritid (87 %) och kreativitet (86 %) när de använde Apple-enheter.

Enligt Dean Hager, vd för Jamf, Att ge de anställda möjligheten att välja den teknik de arbetar med har ett otroligt värde, inte bara för arbetare utan också för deras företag. Att bygga ett valfritt program med rätt teknikpartner kan hjälpa arbetsgivare att attrahera och behålla talanger, samtidigt som de ökar medarbetarnas kreativitet och produktivitet.

0 Shares